Lastenkirjat

N-Y-T-NYT Oy  on erikoistunut laadukkaisiin ja hyvän lasten näkökulman omaaviin lastenkirjoihin. Kirjoja on saatavilla useista verkkokaupoista ja kivijalkamyymälöistä (ainakin tilaamalla).  Lisäksi osa kirjoista on eKirjoina Google Play Storessa ja Elisan kirjakaupassa.

Lasten Yrittäjäkirja – Onni ja Sofia perustavat marjajogurttijäätelöpuristamon

kansi3Marjoista tehty jäätelö maistuu Onnille ja Sofialle niin hyvin, että he päättävät tarjota sitä muillekin. Mutta miten se onnistuisi suurelle määrälle lapsia? Sofia ja Onni päättävät perustaa YRITYKSEN. Mutta miten ihmeessä se onnistuu? Siitä kertoo tämä Lasten Yrittäjäkirja hauskasti ja eloisasti tarinan muodossa.

Lasten Yrittäjäkirja ohjaa lapsia omatoimisuuteen ja ideoimiseen yrittäjäkasvatushengen mukaisesti. Kirja toimii myös aikuiselle pikaoppaana yrityksen perustamisvaiheisiin.
Jos lapsella on lähipiirissä yrittäjiä, voit tämän kirjan avulla keskustella mitä yrittäjän tarvitsee osata ja tietää sekä ennen kaikkea mikä yrittäjyydessä on kiehtovaa ja palkitsevaa.

ISBN: 978-952-7181-04-1
Koko: koko 270 (leveys) x 222 mm cm (kovakansi).
Sivumääräarvio: 24
Ilmestyminen: Maaliskuu 2018

Lukijakommentti:
”Lasten yrittäjäkirja oli oikein mukava. Luin sen eilen 7-11 vuotialle lapsilleni iltasaduksi ja innostuneita kysymyksiä tuli ja taisipa nuorimmaisen urasuunnitelma vaihtua ratsupoliisista jätskikiskan pitäjäksi.. :)”

Opetushallituksen, opetusneuvos Marjaana Manninen:
”Marjoista tehty jäätelö innostaa oman yrityksen perustamiseen ja saa aikaan mukavan matkan yrittäjäksi hyvässä ohjauksessa. Kiva kirja opetuksen tueksi yllätti iloisesti tänään.”

Mummon ja lasten luontokirja 4 – Elämää vedessä ja rannoilla

Tämä kirja on 4.osa tykättyä Mummon ja lasten luontokirjat sarjaa. Lapset, Touko ja Okko, Leevi ja Milja, ovat samoja kuin sarjan edellisissä kirjoissa. Tässä he kohtaavat luonnon ihmeitä vedessä ja rannoilla. Niistä täytyy kysyä aikuisilta. Onneksi on mummo. Häntä Touko ja Okko sanovat ämmiksi vanhan peräpohjalaisen tavan mukaan.  Ämmillä on aikaa lasten kysymyksille. Yhdessä tutkitaan ja ihmetellään luontoa mummolan vesillä ja Kaamasen Joukhaisjärvellä.

ISBN 978-952-7181-03-4

Saatavuus: Kirja- ja nettikaupat. Lokakuu 2017.

 

 

 

Onnin farmi

Tervetuloa Onnin Farmille! Lähde Onnin matkaan ja tutustu maatilan eläimiin. Kuinka hevonen ääntää? Missä Veeti-kissa luuraa? Löydä vastaukset näihin kysymyksiin yhdessä Onnin kanssa.

Kirjan lopussa on opettavaisia kysymyksiä lapsille pohjautuen kirjan sisältöön. Kirja perustuu Onnin Farmi-pelisovellukseen, jonka voi ladata ilmaiseksi AppStoresta.

ISBN: 978-952-7181-02-7

Koko: 170mm(korkeus) x 190mm (leveys) (mahdollisesti tarkentuu vielä hiukan). Kirja on kovakantinen ja sivut ovat myös kovaa pahvia.

Ilmestyminen: Kirja- ja nettikaupat. Maaliskuu 2017.

 

Mummon ja lasten luontokirja 3 – metsä

Luontokirja 3 - MetsäTule metsään mummon ja lasten kanssa! Eteläisen Suomen taivaita tavoittelevaan kuusikkoon tai pohjoisen aihkien valoisaan maisemaan. Kohtaat metsän eläinten ja kasvien ihmeet. Pysähdyt kuuntelemaan, katselemaan, tuntemaan kaikin aistein metsän lumon.

Tämä kirja on itsenäinen jatko Liisa Sääskilahden Mummon ja lasten luontokirja- sarjan aiemmille teoksille (kotipihan ötökät ja kotipihan kasvit). Samojen lasten kanssa mummo hämmästelee luonnon viisautta ja koettaa vastailla lasten kysymyksiin. Välillä lapset ovat Ranuan mummolan metsissä, välillä eteläisessä Suomessa Rappusuolla tai Inarin Tuuruharjulla. He huomaavat, miten erilainen metsä on pohjoisessa verrattuna Toukon ja Okon kodin ympärillä kohoavaan mahtavaan kuusikkoon.

Tässä kirjassa seikkailevat myös koirat. On vetokoiravanhus Hilla, islanninlammaskoira Menja ja sirkeät sekarotuiset Vilma ja Lemmi. Niiden tarkat aistit löytävät metsästä sellaista, mitä ihminen ei huomaa.

ISBN: 978-952-7181-00-3

Sivumäärä: 61

Saatavuus: Kirja- ja nettikaupat. Huhtikuu 2016.

VÄLKKEITÄ, VALOA JA VARJOJA – kertomuksia lasten hyvinvoinnista (tietokirjallisuus)

Välkkeitä KansikuvaKirja kutsuu lukijaa kulkemaan lapsuuden valoisissa ja varjoisissa maisemissa. Kirja on tarkoitettu oppikirjaksi kasvatus-, opetus-, sosiaali- ja hoitoalojen perus- ja täydennyskoulutukseen. Teosta voi lukea yhdessä lasten kanssa ja se soveltuu myös vanhemmille, isovanhemmille, tutkijoille, päättäjille ja muille lasten elämään osallistuville.

Millaisia hyvinvoinnin kokemuksia lapsilla on erilaisissa kasvuympäristöissä? Miten lapset itse kertovat hyvinvoinnistaan? Miten valot ja varjot vaihtelevat lasten arjen kertomuksessa? Lasten hyvinvointi on ollut keskustelunaiheena yhteiskunnallisilla, poliittisilla, koulutuksellisilla ja tutkimuksellisilla areenoilla. Keskustelu on ollut huolenaiheiden, riskien ja uhkien sävyttämää. Äänessä ovat olleet tutkijat, opettajat, vanhemmat, poliitikot ja päättäjät. Lasten omat äänet eivät ole keskustelussa kaikuneet. Tässä kirjassa lähestytään lasten hyvinvointia tavanomaisesta poikkeavalla tavalla. Kirjan luvut sukeltavat lasten arkeen kotona, päivähoidossa ja koulussa. Kertojina toimivat lapset ja aikuiset, yhdessä ja erikseen. Kirjaan sisältyvät kertomukset tuovat lasten elämänmakuisen arjen lukijan ulottuville: lapset leikkivät, piirtävät, laulavat, ihmettelevät elämää, itkevät, hassuttelevat, nauravat, vetäytyvät, osallistuvat, sopeutuvat ja asettuvat joskus poikkiteloin. Lukijalle kerrotaan niistä arjen hetkistä, jotka tuottavat lapsille iloa, mielihyvää ja kokemuksia kuulluksi tulemisesta. Hyvinvointia varjostavia tekijöitä ei kuitenkaan sivuuteta. Kertomuksissa valot ja varjot limittyvät toisiinsa.

Kirjan kirjoittajat ovat eläneet ja tutkineet arkea yhdessä lasten kanssa. He ovat kuunnelleet lapsia ja tallentaneet lasten elämää pieniin arjen kertomuksiin. Kirjan kirjoittajat edustavat monipuolisesti kasvatuksen ja kerronnallisen tutkimuksen asiantuntemusta.

ISBN: 978-952-7181-01-0

Sivumäärä ja koko: 128, 148x120mm

Saatavuus: Kirja- ja nettikaupat. Helmikuu 2016.

Pepi ja eläinpuiston Pritney

EläinpuistossaPepi ja eläinpuiston Pritney kertoo innostavista hetkistä eläinten parissa. Pepi saa uuden ystävän, ja yhdessä he kokeilevat uusia taitoja. Pepi pääsee hoitamaan suloisia karitsoita ja kaneja sekä ihmettelemään eläinpuiston vilskettä. Suurin haave odottaa vielä toteutumistaan. Kirja on hyväntuulinen tarina eläinhaaveista ja onnen hetkistä.

Kirjoittaja Pirjo Suvilehto on monipuolinen ja tuottelias kirjailija. Lastenkirjoissaan hän tarkastelee lapsen maailmaa arkipäivän tapahtumien, toiveiden ja tarinoinnin kautta. Kirjojen lempeä huumori luo lapsille maailman, jossa täysi elämä on hetkessä. Lapsi on itsenäinen ja omaa monenlaisia taitoja. Sanataide tarjoaa lapsenomaista luottamusta ja sanojen yksinkertaista taikaa. Etenkin eläimet ovat hänelle mieluisa aihepiiri. Kirjailijalta on ilmestynyt yli kaksikymmentä teosta. Lastenkirjoja on käännetty hollanniksi. Suvilehto opettaa Oulun yliopistossa sanataidetta ja draamaa.
Pritney-ponin kuulumisia löytyy linkistä: www.facebook.com/poniteatteri

Kuvittaja Maria Russo on nuori ja lahjakas kuvittaja Venezuelasta. Ekspressionismi, ja etenkin eläimet, ovat hänen kiinnostuksen kohteitaan. Kuvittajana hän on kiinnostunut etenkin lasten- ja nuortenkirjallisuudesta ja niiden tarinoista. Marian oma hevonen on inspiroinut häntä Pepi ja Eläinpuiston Pritneyn -kuvakirjan kuvituksessa. Kirja on julkaistu vuoden 2016 alkupuolella.

ISBN: 978-952-67886-8-5 (sid.)

Sivumäärä: 34

Saatavuus: Kirja- ja nettikaupat.

Mummon ja lasten luontokirja 2 – kotipihan kasvit

Luontokirja 2 kansikuvaPihan kasveilla on monenlaisia tarinoita. Niiden maailmaan lapset pääsevät yhdessä mummon kanssa tutustumaan. Kirja on jatkoa aiemmalle Mummon ja lasten luontokirjalle (kotipihan ötökät).  Kirjojen avulla on lasten ja aikuistenkin mahdollista oppia uudella ja mielekkäällä tavalla luonnosta. Julkaistu alkuvuodesta 2015.

ISBN: 978-952-67886-5-4

Sivumäärä: 50

Saatavuus: Kirja- ja nettikaupat.

 

 

 

Mummon ja lasten luontokirja – kotipihan ötökät   (Lataa esite pdf:nä)

Luontokirja 1 KansiLiisa Sääskilahti etsi lapsenlapsilleen luontokirjaa, joka kertoisi luonnosta tosiasioita. Ei   kuitenkaan tiedemiehen kielellä ja silmillä, vaan lapsen uteliain ja hoksaavaisin silmin nähtynä. Sellaista ei löytynyt,  joten hän päätti kirjoittaa itse lastenkirjan. Kirjassa mummo ja lastenlapset tutkivat kodin ympäristön pieniä eläimiä sellaisina kuin ne luonnossa kohdataan. Tilanteiden kuvaamisen avulla lasten mielenkiinto säilyy.

Entisenä pienten lasten opettajana ja nykyisenä mummona Liisa Sääskilahti löytää toimivan kielen, jota lapset ymmärtävät ja kuuntelevat mielellään. Kirjassa on kauniit akvarellikuvat eläimistä ja ympäristöstä. Kirja on ensimmäinen osa ”Mummon ja lasten luontokirja” -sarjaa. Liisalta on aiemmin julkaistu neljä runokirjaa kuvituksineen ja opettajana ollessaan hän kirjoitti oppilaille lastennäytelmän jokaiseen juhlaan. Julkaisu: kesäkuu 2014.

ISBN: 9789526788647

Sivuja: 32

Saatavuus: Kirja- ja nettikaupat.

 

Koira ja Kirahvi (Lataa esite)

koira ja kirahviKoira päättää lähteä retkelle metsään. Yöllä joku varastaa Koiran eväät. Aamulla paljastuu, että varas oli sirkuksesta karannut Kirahvi. Aamullisesta kohtaamisesta alkaa Koiran ja Kirahvin välinen syvä ystävyys.

Koira ja Kirahvi on ainutlaatuinen lastenkirja, joka välittää lasten kanssa tehdyn tutkimuksen tuloksia lapsille. Koira ja Kirahvi ovat päiväkodin lasten leikeissä ja mielissä eläviä hahmoja. Niiden elämä sävyttää päiväkodin arkisia tapahtumia. Päiväkodin tapahtumat on helppo kuvitella myös koti- tai kerhoympäristöön.  Kirjan tekemisen taustalla on laajasti tutkimustietoa.

Kuvittaja, Mirkka Syrjälä, on työskennellyt lapsen kirjoittaman tarinan ja tutkimusryhmän kanssa. Syntynyt kuvakirja on monikerroksinen. Se välittää tietoa lasten hyvinvoinnista lasten itsensä kertomana ja tutkijoiden huomioimana. Käsikirjoituksen on kirjoittanut tutkimuksessa mukana ollut Saara Viljamaa. Koira ja Kirahvi – tarinaa hän kirjoitti jatkokertomuksena vuoden ajan.

Tietoa taustalla olevista tutkimuksista löytyy TelLis-tutkimushankkeen kotisivuilta http://tellisoulu.wordpress.com/. Lisää kirjasta ja taustoista voit lukea esitteestä (avautuu otsikon linkistä) tai kysyä lisää suoraan yrityksestä.

Saatavuus: Kirja- ja nettikaupat. Kirja on julkaistu loppuvuonna 2013.

Varainhankinta

KARTUTA LUOKKARAHASTOA LASTENKIRJOILLA –  MARKKINOIDEN PARHAALLA KATTEELLA

Slider uusi_badgeSuunnitteletteko yhteistä retkeä, leiriä tai matkaa? Myymällä laadukkaita lastenkirjoja voitte kerätä helposti suuren tuoton. Kirjoja on kätevä myydä esimerkiksi lahjaksi,  sukulaisille ja naapureille. Luokalle myyntikate on jopa 50%. Valittavanne on kolme laadukasta Pohjois-Suomesssa tehtyä lastenkirjaa. Kaikki kirjat maksavat saman verran. Varainhankinta on riskitöntä ja helppoa – maksatte vain niistä kirjoista, jotka myytte. Kate on luokille markkinoiden paras.

 

  LISÄTIEDOT JA TILAUKSET

  1. Ei riskejä, myy etukäteen ja tilaa toteutuman mukaan
  2. Esitteet ja näytekappaleet oppilaiden käytössä. Kirjojen hinta ostajille halvempi kuin kaupoissa.
  3. Poikkeuksellisen hyvä kate oppilaille – jopa 50%. Mitä enemmän myytte, sitä parempi kate ja tuotto.
  4. Opettaja lähettää lopullisen tilauksen yritykseen info@nytnyt.fi. Yritys laskuttaa vasta toteutuneen myynnin mukaan.

Kiinnostuitko? Kysy lisää ja tilaa maksuton esite info@nytnyt.fi tai ottamalla yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta. Kiitos.

Ota yhteyttä

”Kiitos tästä ja varmaan voitais myydä ensi keväänä lisää…”, Opettaja varainhankintaprojektin jälkeen.

”Itsekin ostin kummilapsille tästä joululahjan, ja tuliaisiksi muutamaan perheeseen. Helppo lahjan hankinta tällä kertaa!” Opettaja varainhankintaprojektin jälkeen.